Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
"ΑΤΟΜΟ"
Ποιότητα στην παιδεία, επένδυση στη γνώση!
Μέσης Εκπαίδευσης
Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙΣ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"
Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 5 Μάϊος 2014

[image:image-1]

Στον πυρετό της μελέτης βρίσκονται περίπου 100.000 υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Φέτος, οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν αργότερα από άλλες χρονιές λόγω των διπλών εκλογών, με τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου να σημειώνει στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι αυτή η καθυστέρηση δεν θα επηρεάσει τις ημερομηνίες της ανακοίνωσης των βαθμών και των βάσεων.

Η αυλαία θα ανοίξει με τη Νεοελληνική Γλώσσα όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, ενώ η μοναδική αλλαγή στο πρόγραμμα αφορά την τελευταία μέρα, Τρίτη 10 Ιουνίου, όπου παραδοσιακά εξετάζονταν τα μαθήματα Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών. Λόγω του τριημέρου που θα έχουν οι μαθητές για την εορτή του Αγ. Πνεύματος, το υπουργείο αποφάσισε να εξεταστούν την τελευταία μέρα η Ιστορία και η Φυσική, απαιτητικά μαθήματα με συντελεστή βαρύτητας, ώστε να έχουν οι υποψήφιοι περισσότερο χρόνο για μελέτη.

Η υποβολή των μηχανογραφικών θα γίνει ηλεκτρονικά στα τέλη Ιουνίου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι πίνακες εισαγωγής, καθώς φέτος, έπειτα από απόφαση του ΣτΕ, καταργήθηκαν οι ειδικές κατηγορίες που αφορούσαν ευπαθείς ομάδες. Ο αριθμός εισακτέων παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρσι, 70.305 θα εισαχθούν φέτος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αν και οι βάσεις θα καθοριστούν σε μεγάλο βαθμό από τη ζήτηση που θα καταγραφεί μέσω των μηχανογραφικών, με μια πρώτη ματιά στον αριθμό εισακτέων φαίνεται ότι οι βάσεις πολύ πιθανόν να πέσουν στα 5 επιστημονικά πεδία, με τους υποψήφιους των Ανθρωπιστικών σπουδών (1ο πεδίο) να τα βρίσκουν λίγο πιο σκούρα, καθώς στις περιζήτητες σχολές είναι ελαφρώς μειωμένος ο αριθμός εισακτέων.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ακόμη δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.
0
0
0
0
0

Σχεδίαση Ιστοσελίδας: Ιωάννης Μαργαρώνης
Επιστροφή στο περιεχόμενο