Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
"ΑΤΟΜΟ"
Ποιότητα στην παιδεία, επένδυση στη γνώση!
Μέσης Εκπαίδευσης
Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"
Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 27 Απρίλιος 2014

[image:image-1]

Όχι στην αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια λένε οι επικεφαλής 27 Συμβουλίων Ιδρυμάτων, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση των σπουδών.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν πως ο αριθμός φοιτητών ανά τμήμα, θα φέρει πολλά τμήματα σε αδυναμία να λειτουργήσουν επαρκώς, καθώς η αναλογία διδασκομένων και διδασκόντων θα είναι σε πολλές περιπτώσεις απαγορευτικά υψηλή.


Οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων απευθύνουν έκκληση προς την πολιτεία να εισαγάγει μια ορθολογική διαδικασία καθορισμού του αριθμού των εισακτέων που να βασίζεται στα εξής:


α. Εύλογα ανώτατα όρια για την αναλογία διδασκομένων και διδασκόντων, προσαρμοσμένα στη βάση του γνωστικού αντικειμένου του κάθε τμήματος, τα οποία να συνάδουν με τη διεθνή πρακτική.


β. Εκτίμηση του μέγιστου αριθμού φοιτητών που μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις υπάρχουσες υποδομές.


γ. Σεβασμό στις τεκμηριωμένες προτάσεις των Πανεπιστημίων και στα πορίσματα των εξωτερικών αξιολογήσεων υπό την ευθύνη της ΑΔΙΠ.


δ. Οποιαδήποτε απόκλιση από τα ανώτατα όρια που προκύπτουν από τα (α & γ) να συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση του διδακτικού προσωπικού και ενίσχυση των υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχεδίαση Ιστοσελίδας: Ιωάννης Μαργαρώνης
Επιστροφή στο περιεχόμενο