Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
"ΑΤΟΜΟ"
Ποιότητα στην παιδεία, επένδυση στη γνώση!
Μέσης Εκπαίδευσης
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πότε τελειώνουν οι προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια-Λύκεια

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"
Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 14 Μάϊος 2014

[image:image-1]

Μετά από την ανακοίνωση του προγράμματος για τις Πανελλαδικές εξετάσεις το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στον προσδιορισμό των χρονικών πλαισίων κατά τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις, όπως έχει γράψει το news.gr, θα ξεκινήσουν στις 29 Μαΐου τόσο για τους μαθητές των Γυμνασίων όσο και για τους μαθητές της Α και Β Λυκείου.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο μέχρι και τη λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων, οι ενδοσχολικές εξετάσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις μέρες όπου δεν θα εξετάζονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Άλλωστε ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών εμπλέκεται στη διαδικασία των πανελλαδικών ως επιτηρητές.

[image:image-2]

Όσον αφορά την αναβαθμολόγηση στο έγγραφο του ΥΠΑΙΘ αναφέρεται ότι "αναβαθμολόγηση γραπτών δοκιμίων μπορούν να ζητήσουν με αίτησή τους, συνοδευόμενη με το προβλεπόμενο κάθε φορά παράβολο και μέσα σε τρεις (03) εργάσιμες μέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων, οι κηδεμόνες μαθητών Γυμνασίων ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, που προσέρχονται σε παραπεμπτικές, επαναληπτικές ή συμπληρωματικές εξετάσεις στις εκάστοτε εξεταστικές περιόδους και απορρίπτονται".


[image:image-3]

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ανακοινωθεί στους μαθητές πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων (αρ. 14 του Π.Δ. 60/2006).

Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο μάθημα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων και γι΄ αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την παρ. 2 του αρ. 24 του Π.Δ. 60/2006: "Μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο".

Καλόγηρος Βασίλειος

Πηγή: news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχεδίαση Ιστοσελίδας: Ιωάννης Μαργαρώνης
Επιστροφή στο περιεχόμενο