Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
"ΑΤΟΜΟ"
Ποιότητα στην παιδεία, επένδυση στη γνώση!
Μέσης Εκπαίδευσης
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μάστιγα για την παιδεία και την οικονομία τα μαύρα ιδιαίτερα μαθήματα

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"
Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 17 Νοέμβριος 2014

[image:image-1]

«Ποσά ύψους 1,5 δισ. ευρώ βγήκαν με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού από το 2010 έως σήμερα από 5.260 δημοσίους υπαλλήλους ή τους συζύγους τους, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σχεδόν οι μισοί εξ αυτών είναι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ενώ οι υπόλοιποι είναι κυρίως υπάλληλοι των υπουργείων Υγείας (κυρίως γιατροί), Άμυνας, Οικονομικών, Υποδομών και των ΟΤΑ».

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Μια δημοσίευση στον τύπο έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά τις ανησυχίες της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, πως τα μαύρα ιδιαίτερα μαθήματα είναι μια μάστιγα, όχι μόνο του εκπαιδευτικού συστήματος, αλλά και της εθνικής οικονομίας.
Ημερίδες, ανακοινώσεις, συναντήσεις και ενημερώσεις πολιτικών παραγόντων, που έχει πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία μας, δεν έχουν βρει ακόμα ανταπόκριση.
Η επιβάρυνση της εθνικής οικονομίας από φοροδιαφυγή (αδήλωτα ιδιαίτερα μαθήματα από καθηγητές δημόσιου ή και ιδιωτικού τομέα) φτάνει σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας τα 405 εκατ. € το χρόνο.
Αυτή τη στιγμή τα μαύρα ιδιαίτερα μαθήματα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς πέρα από την φοροδιαφυγή και τις ασφαλιστικές εισφορές που χάνονται κάθε χρόνο, τα μαθήματα που δεν παρέχονται από νόμιμα εκπαιδευτήρια πιστοποιημένα στο σύνολό τους, δεν μπορούν να αγγίξουν το επίπεδο της εκπαίδευσης που φτάνουν οι φροντιστηριακές μονάδες μας.
Η μια όψη του νομίσματος είναι οι χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές του δημοσίου που κάνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες ευσυνείδητα τη δουλειά τους.
Η άλλη όψη, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι οι εκπαιδευτικοί που πλουτίζουν παράνομα μεταφέροντας τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
Η Ο.Ε.Φ.Ε θα εξακολουθεί να ενημερώνει και να μάχεται έτσι ώστε η εκπαίδευση να αποκτήσει το επίπεδο που της αξίζει, νικώντας την παραπαιδεία.

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας
Γιάννης Βαφειαδάκης                                            Άρης Τεμεκενίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχεδίαση Ιστοσελίδας: Ιωάννης Μαργαρώνης
Επιστροφή στο περιεχόμενο