Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
"ΑΤΟΜΟ"
Ποιότητα στην παιδεία, επένδυση στη γνώση!
Μέσης Εκπαίδευσης
Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"
Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 5 Νοέμβριος 2014

[image:image-1]

Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τόνισε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, ενώ έκανε λόγο για μείωση της διδακτέας ύλης στα δημοτικά σχολεία.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε επίσης στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Νέο Λύκειο. Ανάμεσα σε αυτές, σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργού, θα είναι η αποκατάσταση της σημασίας της γνώσης, η μείωση της ύλης των μαθημάτων, είτε με συμπύκνωση της, με συγγραφή νέων βιβλίων, είτε με μερική απάλειψη μερών της και η αύξηση της ενασχόλησης για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας του μαθητή.

«Δημιουργική απασχόληση, άθληση, αισθητική αγωγή. Όχι πολλή δουλειά στο σπίτι, που εξοντώνει γονείς και παιδιά», είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Σχετικά με την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις καταλήψεις σε λύκεια της χώρας, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε πως το δεν ήταν το υπουργείο που κάλεσε τις εισαγγελικές Αρχές.

Σχετικά με τις πρόσφατες ταραχές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «τραμπούκους, περαστικούς και μειοψηφίες», επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του στον πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχεδίαση Ιστοσελίδας: Ιωάννης Μαργαρώνης
Επιστροφή στο περιεχόμενο