Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
"ΑΤΟΜΟ"
Ποιότητα στην παιδεία, επένδυση στη γνώση!
Μέσης Εκπαίδευσης
Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"
Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 21 Ιούλιος 2014

[image:image-1]

Ανοδικά θα κινηθούν τα μόρια στις φετινές βάσεις εισαγωγής σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», στα υψηλόβαθμα τμήματα των κεντρικών πανεπιστημίων,αλλά και της περιφέρειας. Μάλιστα, σε κάποιες από τις λεγόμενες περιζήτητες σχολές, η άνοδος αναμένεται να ξεπεράσει και τα 700 μόρια.

Στις σχολές όπου αναμένεται να σημειωθεί η μεγαλύτερη άνοδος συγκαταλέγονται οι Πολυτεχνικές, Νομικές, Ιατρικές και Φυσικομαθηματικές.

Σύμφωνα, τις εκτιμήσεις θα υπάρξει άνοδος των βάσεων έως και 600 ή και 700 μόρια σε πολυτεχνικές σχολές με υψηλή ζήτηση, ενώ και στο 5ο επιστημονικό πεδίο οι Οικονομικές σχολές θα διατηρήσουν τις βάσεις τους χωρίς πτώση ούτε κατά ένα μόριο.

Παράλληλα τμήματα φυσικής και μαθηματικών αναμένεται να ανέβουν, με τους υποψήφιους να χρειάζονται ως και 350 επιπλέον μόρια σε σχέση με πέρυσι. Ανάλογη αναμένεται να είναι η αύξηση και στις ιατρικές σχολές.

Περισσότερα από 250 μόρια αναμένεται να αυξηθούν και σχολές όπως οι φιλολογικές και οι νομικές.

Από τα τελευταία στοιχεία, η γενική εκτίμηση είναι ότι οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές όλων των επιστημονικών πεδίων θα κινηθούν ανοδικά και θα πρέπει να συγκριθούν με αυτές του 2012 και σε καμία περίπτωση με αυτές του 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχεδίαση Ιστοσελίδας: Ιωάννης Μαργαρώνης
Επιστροφή στο περιεχόμενο