Πάνω από το 50% των τμημάτων των ΤΕΙ δεν θα μπορούν να ανοίξουν από Σεπτέμβρη - Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Πάνω από το 50% των τμημάτων των ΤΕΙ δεν θα μπορούν να ανοίξουν από Σεπτέμβρη

Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 10/8/2014 16:01:54

Άνοιξε εκ νέου η συζήτηση για τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά τις μετεγγραφές φοιτητών, με αφορμή τη συνάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Α. Λοβέρδου, με τις ηγεσίες των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Αυτό που προέκυψε είναι ότι η μείωση των κονδυλίων προς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε συνδυασμό με τις μετεγγραφές – θέμα για το οποίο υπήρχε διαφωνία των δύο πλευρών για τον αριθμό των δικαιούχων – θα διαμορφώσουν μια εκρηκτική κατάσταση από το Σεπτέμβρη. Αξίζει να αναφέρουμε πως και σε παλιότερη αντίστοιχη συνάντηση η εικόνα που είχε μεταφερθεί για το ΤΕΙ είναι τραγική.

Χωρίς προσλήψεις προσωπικού, μ’ ένα τμήμα του προσωπικού να έχει συνταξιοδοτηθεί, τον αριθμό των εισακτέων να αυξάνεται κατά 20%, νομοτελειακά κλείνει το ένα τμήμα μετά το άλλο. Περισσότερα από το 50% των τμημάτων των ΤΕΙ της χώρας δεν θα μπορούν να ανοίξουν το Σεπτέμβρη. Πέρυσι το 40 – 50% του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ ήταν ωρομίσθιοι. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα ΤΕΙ ήταν ωρομίσθιοι. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα ΑΕΙ, αφού, όπως ειπώθηκε προχτές, πολλά από αυτά δεν θα μπορούν να καταρτίσουν προϋπολογισμούς, μιας και η χρηματοδότηση από το 2010 μέχρι και σήμερα έχει μειωθεί έως και 80%.

Πηγή: ΡιζοσπάστηςΔεν υπάρχουν σχόλια

 
Κατηγορίες
Δημοσιεύσεις ανά Μήνα

ημερολογιο

Ο Καιρός στη Σάμο

Βρείτε μας στο Facebook
Web hosting by ip.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού