Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΑΙΔΙ - Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΑΙΔΙ

Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 9/3/2014 22:28:09«Η επαγγελματική εκπαίδευση δεν είναι το αποπαίδι της ελληνικής εκπαίδευσης», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής στην ημερίδα που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ευγενίδου για τη Ναυτική Εκπαίδευση με θέμα: «Εκπαίδευση στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού και στα πλοία», συμπληρώνοντας πως «αναβαθμίζουμε συνεχώς τη Ναυτική Εκπαίδευση»

Ο κ. Αρβανιτόπουλος επεσήμανε πως «αυτό το οποίο επικράτησε τις τελευταίες δεκαετίες είναι η απαξίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Η επαγγελματική εκπαίδευση έγινε το «αποπαίδι» της ελληνικής εκπαίδευσης. Με συγκεκριμένες αλλαγές, αυτό το διορθώνουμε. Τόσο στο επίπεδο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και στο επίπεδο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Επαγγελματική Εκπαίδευση, η Τεχνολογική Εκπαίδευση αποτελεί μία εξίσου σοβαρή και νομιμοποιημένη επιλογή για τα παιδιά μας, για τις νέες γενιές. Μετά από την αναβάθμιση των Επαγγελματικών Λυκείων που αφορά και τα επτά Ναυτικά Λύκεια, προχωρήσαμε σε μία σημαντική τομή, φέρνοντας τον τέταρτο χρόνο, μετά δηλαδή την αποφοίτηση από το Λύκειο, έναν χρόνο Μαθητείας. Τι είναι η Μαθητεία;

Είναι μία συνύπαρξη ανάμεσα στους κλάδους της Αγοράς, στις Ιδιωτικές Εταιρείες, στους κοινωνικούς εταίρους και το εκπαιδευτικό σύστημα. Πρέπει να υπάρξει μία όσμωση, πρέπει να επενδύσει η Αγορά πάνω σε εκπαιδευτές μέσα από μία μακροχρόνια σχέση, όχι μία αποσπασματική σχέση εργασίας, για να μπορέσουμε να έχουμε στελέχη εκπαιδευμένα που αύριο θα μπουν σε μόνιμες θέσεις δουλειάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

 
Κατηγορίες
Δημοσιεύσεις ανά Μήνα

ημερολογιο

Ο Καιρός στη Σάμο

Βρείτε μας στο Facebook
Web hosting by ip.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού