ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ε.Π.Ε ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ε.Π.Ε ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 17/11/2014 22:47:15Επιστολή προς την πολιτική ηγεσία υπουργείου Παιδείας με κοινοποίηση σε όλους τους βουλευτές, απέστειλε η Ενωση Πληροφορικών Ελλάδος, σχετικά με την τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου “Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις” στην οποία καταργείται το μάθημα Γενικής Παιδείας της Πληροφορικής στην Γ' τάξη του Γενικού Λυκείου».

Στην επιστολή τους ζητούν:

Τη διατήρηση του μαθήματος «Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ» ως μάθημα Γενικής Παιδείας της Γ' τάξης του Γενικού Λυκείου.

Τη μη διάσπαση του Ε.Π.Ε. Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και είτε την εξέταση και των πέντε μαθημάτων (Νεολ. Γλώσσα, Μαθηματικά, Πληροφορική, Φυσική και Χημεία) στο συγκεκριμένο πεδίο, ως την πιο ενδεδειγμένη και συμφέρουσα για τους μαθητές λύση, είτε την ελεύθερη επιλογή μεταξύ Πληροφορικής και Χημείας από τους μαθητές ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Να υπάρχει μάθημα Πληροφορικής Γενικής Παιδείας τουλάχιστον 2 ωρών/εβδομάδα σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Επιπλέον του μαθήματος Πληροφορικής Γενικής Παιδείας στην Γ' τάξη, να υπάρχει Πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα Πληροφορικής για όλους τους υποψηφίους του Ε.Π.Ε. - Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες, για το οποίο να προβλέπονται ανάλογες ώρες διδασκαλίας/εβδομάδα όπως και για τα άλλα μαθήματα προσανατολισμού (Νεολ. Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία) για την κάλυψη της ύλης. Το πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα Πληροφορικής θα πρέπει:

Να έχει ως βασικό κορμό την Αλγοριθμική, τις Δομές Δεδομένων και τον Προγραμματισμό.

Να έχει θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος και να χρησιμοποιεί μια σύγχρονη γλώσσα προγραμματισμού γενικού σκοπού ως μέσο κωδικοποίησης των αλγορίθμων. Το ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό να αποτελεί το τεχνικό πλαίσιο για την εργαστηριακή άσκηση των μαθητών."

Δεν υπάρχουν σχόλια

 
Κατηγορίες
Δημοσιεύσεις ανά Μήνα

ημερολογιο

Ο Καιρός στη Σάμο

Βρείτε μας στο Facebook
Web hosting by ip.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού