Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 16/1/2014 01:39:06"Έχουμε συμπληρώσει 17 μήνες στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σε αυτό το διάστημα πορευτήκαμε με την πίστη ότι χρειάζονται άμεσα θεσμικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Γιατί η μεταμνημονιακή Ελλάδα κτίζεται μέσα από την αναγέννηση της Παιδείας, και η Παιδεία οδηγεί, στηρίζει και προεξοφλεί τη βιώσιμη ανάπτυξη, αφού στοχεύει στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, που είναι ο πραγματικός πλούτος της χώρας, δηλαδή οι άνθρωποί της", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στην Ημερίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος συμπλήρωσε πως "από τον Ιούλιο του 2012, όπως είχαμε δεσμευτεί στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης κάναμε βήματα μπροστά σε όλο το εκπαιδευτικό μας σύστημα στο σύνολό του, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο. Βήματα όπως:

- Η αναδιάταξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συγχωνεύοντας 104 Τμήματα ΤΕΙ και Πανεπιστημίων και 4 Ιδρύματα

- Η Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μας μετά από 30 χρόνια

- Η αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος του Γυμνασίου και του Λυκείου και η ενίσχυση των θετικών επιστημών

- Η καθολική εφαρμογή του θεσμού των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων

- Η κατοχύρωση του θεσμού των δημόσιων Προτύπων Πειραματικών σχολείων

- Το νέο Γενικό Λύκειο, η ριζική αναβάθμιση του Επαγγελματικού Λυκείου με την καθιέρωση του θεσμού της «Μαθητείας» η δωρεάν δημόσια για όλους Επαγγελματική Κατάρτιση.

Όλες αυτές οι αλλαγές, θέτουν τις βάσεις για την ολική αναδιάταξη του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Τα αποτελέσματα της πολιτικής μας θα είναι ορατά σταδιακά τα επόμενα χρόνια. Τις επόμενες ημέρες στην κατάθεση του Νομοσχεδίου, στο σχεδιασμό και την εφαρμογή Εθνικής Στρατηγικής για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία με τη διαμόρφωση αποτελεσματικότερων και ευέλικτων δομών στον εθνικό ερευνητικό ιστό, που ενισχύουν τη διασύνδεση της έρευνας με την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα.

Στο πλαίσιο των πολιτικών, όπως είπα και προηγουμένως, συζητούμε και συνεργαζόμαστε με την Εκκλησία της Ελλάδας, στηρίζοντας το έργο που επιτελεί. Εύχομαι λοιπόν κάθε επιτυχία στην υλοποίηση του έργου που ξεκινά σήμερα, Καθώς και στις γενικότερα στις δράσεις του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως".

Δεν υπάρχουν σχόλια

 
Κατηγορίες
Δημοσιεύσεις ανά Μήνα

ημερολογιο

Ο Καιρός στη Σάμο

Βρείτε μας στο Facebook
Web hosting by ip.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού