ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ - Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 21/7/2014 17:17:39Ανοδικά θα κινηθούν τα μόρια στις φετινές βάσεις εισαγωγής σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», στα υψηλόβαθμα τμήματα των κεντρικών πανεπιστημίων,αλλά και της περιφέρειας. Μάλιστα, σε κάποιες από τις λεγόμενες περιζήτητες σχολές, η άνοδος αναμένεται να ξεπεράσει και τα 700 μόρια.

Στις σχολές όπου αναμένεται να σημειωθεί η μεγαλύτερη άνοδος συγκαταλέγονται οι Πολυτεχνικές, Νομικές, Ιατρικές και Φυσικομαθηματικές.

Σύμφωνα, τις εκτιμήσεις θα υπάρξει άνοδος των βάσεων έως και 600 ή και 700 μόρια σε πολυτεχνικές σχολές με υψηλή ζήτηση, ενώ και στο 5ο επιστημονικό πεδίο οι Οικονομικές σχολές θα διατηρήσουν τις βάσεις τους χωρίς πτώση ούτε κατά ένα μόριο.

Παράλληλα τμήματα φυσικής και μαθηματικών αναμένεται να ανέβουν, με τους υποψήφιους να χρειάζονται ως και 350 επιπλέον μόρια σε σχέση με πέρυσι. Ανάλογη αναμένεται να είναι η αύξηση και στις ιατρικές σχολές.

Περισσότερα από 250 μόρια αναμένεται να αυξηθούν και σχολές όπως οι φιλολογικές και οι νομικές.

Από τα τελευταία στοιχεία, η γενική εκτίμηση είναι ότι οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές όλων των επιστημονικών πεδίων θα κινηθούν ανοδικά και θα πρέπει να συγκριθούν με αυτές του 2012 και σε καμία περίπτωση με αυτές του 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια

 
Κατηγορίες
Δημοσιεύσεις ανά Μήνα

ημερολογιο

Ο Καιρός στη Σάμο

Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Βρείτε μας στο Google+
Web hosting by ip.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού