ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ - Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 27/4/2014 23:32:25Όχι στην αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια λένε οι επικεφαλής 27 Συμβουλίων Ιδρυμάτων, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση των σπουδών.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν πως ο αριθμός φοιτητών ανά τμήμα, θα φέρει πολλά τμήματα σε αδυναμία να λειτουργήσουν επαρκώς, καθώς η αναλογία διδασκομένων και διδασκόντων θα είναι σε πολλές περιπτώσεις απαγορευτικά υψηλή.


Οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων απευθύνουν έκκληση προς την πολιτεία να εισαγάγει μια ορθολογική διαδικασία καθορισμού του αριθμού των εισακτέων που να βασίζεται στα εξής:


α. Εύλογα ανώτατα όρια για την αναλογία διδασκομένων και διδασκόντων, προσαρμοσμένα στη βάση του γνωστικού αντικειμένου του κάθε τμήματος, τα οποία να συνάδουν με τη διεθνή πρακτική.


β. Εκτίμηση του μέγιστου αριθμού φοιτητών που μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις υπάρχουσες υποδομές.


γ. Σεβασμό στις τεκμηριωμένες προτάσεις των Πανεπιστημίων και στα πορίσματα των εξωτερικών αξιολογήσεων υπό την ευθύνη της ΑΔΙΠ.


δ. Οποιαδήποτε απόκλιση από τα ανώτατα όρια που προκύπτουν από τα (α & γ) να συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση του διδακτικού προσωπικού και ενίσχυση των υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

 
Κατηγορίες
Δημοσιεύσεις ανά Μήνα

ημερολογιο

Ο Καιρός στη Σάμο

Βρείτε μας στο Facebook
Web hosting by ip.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού