ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ «ΛΕΥΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ» - Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ «ΛΕΥΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ»

Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 13/1/2014 23:20:54Εξετάζεται, μετά από πρόταση των ξενοδόχων, η θέσπιση της εβδομάδας «Σχολικής Ανάπαυλας», τη χειμερινή περίοδο. Στόχος είναι η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και των προορισμών που βασίζονται στην εσωτερική αγορά.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, η πρότασή της αντιμετωπίστηκε θετικά, επί της αρχής, από την κυβέρνηση, με προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατά την πρόσφατη σύσκεψη για τον Τουρισμό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, τα αρμόδια υπουργεία, Τουρισμού και Παιδείας, επεξεργάζονται τρόπους για την υλοποίηση της πρότασης, καθώς και τις σχετικές προϋποθέσεις και λεπτομέρειες.

Η πρόταση των ξενοδόχων περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας περιόδου «σχολικής ανάπαυλας» διάρκειας μιας εβδομάδας, με επίκεντρο την Καθαρά Δευτέρα. Τούτο μπορεί να συμβεί εφόσον κλείσουν τα σχολεία τις επόμενες τέσσερις της αργίας ημέρες. Παράλληλα προτείνεται η πολυήμερη σχολική εκδρομή που προβλέπεται στην Υ.Α. 129287/Γ2/ 2011 (ΦΕΚ Β' 2769), να πραγματοποιείται, κυρίως, σε περιοχές της ημεδαπής, όπου θα διασφαλίζεται η παροχή ενημέρωσης στους μαθητές για την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά του τόπου.

Ένα από τα πιθανά σενάρια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ήταν να κλείσουν τελικά για δύο ημέρες τα σχολεία μετά την Καθαρά Δευτέρα στις αρχές Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

 
Κατηγορίες
Δημοσιεύσεις ανά Μήνα

ημερολογιο

Ο Καιρός στη Σάμο

Βρείτε μας στο Facebook
Web hosting by ip.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού