ΜΕΤΕΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ - Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

ΜΕΤΕΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 25/6/2014 20:43:10Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων για μετεγγραφές μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ που έχουν παιδιά τα οποία σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, δεν έχει ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση ακόμη, αλλά θα αναζητηθούν «στοιχεία και αριθμοί» την Πέμπτη, στη Σύνοδο Πρυτάνεων στη Ρόδο.

«Τα εισοδηματικά όρια που είναι συνήθη για τα φορολογικά θέματα είναι σκληρά» είπε ο κ. Λοβέρδος. «Σκεφτείτε μια κανονική οικογένεια δυο εκπαιδευτικών που μένει στον Πειραιά και έχει ένα παιδί στην Κρήτη και ένα στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να ζήσει με 25.000 τον χρόνο; Σε αυτό θα ζητήσουμε να βοηθήσουν τα πανεπιστήμια».

Όσον αφορά το θέμα των «αιωνίων» φοιτητών ο υπουργός Παιδείας είπε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί κανονικά. Μετά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας θα πρέπει να καθαρίσουν τα μητρώα τους.

Εκτενής αναφορά έγινε στο θέμα των κινητοποιήσεων για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων με τον κ. Λοβέρδο να τονίζει: «Δεν κλείνει κανείς τα πανεπιστήμια γιατί έχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Ξέρετε ότι η θέση μου είναι υπέρ των ανοικτών ιδρυμάτων. Υπάρχουν όμως ιδιαιτερότητες που δικαιολογούν τη δυσπιστία κάποιων διοικητικών υπαλλήλων και γι' αυτό καλώ την εκπαιδευτική κοινότητα του Πολυτεχνείου να διευκολύνει τον κόσμο της ώστε να μην κινδυνεύσει και πάλι το εξάμηνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

 
Κατηγορίες
Δημοσιεύσεις ανά Μήνα

ημερολογιο

Ο Καιρός στη Σάμο

Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Βρείτε μας στο Google+
Web hosting by ip.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού