Α. ΜΠΑΛΤΑΣ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Α. ΜΠΑΛΤΑΣ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 3/2/2015 22:54:17Από την επόμενη σχολική χρονιά αναμένεται να ισχύσουν οι αλλαγές στην Παιδεία που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο, καθώς όπως τονίζουν, απαιτούνται προσεκτικός σχεδιασμός και διάλογος.
Μιλώντας στο «Βήμα» ο νέος υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδης Μπαλτάς, διευκρίνισε: «δεν θα κάνουμε βίαιες αλλαγές που θα αναστατώσουν τις ελληνικές οικογένειες ή θα αγχώσουν τα παιδιά στη μέση της σχολικής χρονιάς».
Στο πλαίσιο των αλλαγών, πάντως, από φέτος δεν θα εφαρμοσθεί ο θεσμός της «Τράπεζας θεμάτων» στο Λύκειο, ενώ καταργούνται οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α' και την Β' Λυκείου.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτά, «τα θέματα που αφορούν το δικό μου υπουργείο είναι πολλά. Για κάθε θέμα που έχει τεθεί θα μελετηθούν όλα τα επί μέρους ζητήματα που το συνθέτουν και θα γίνουν ανακοινώσεις μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης».
Σε ό, τι αφορά τα ΑΕΙ, ο νέος υπουργός έχει να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που προέκυψαν από το νόμο- πλαίσιο, αλλά και να αποφασίσει για τη θητεία των πρυτάνεων που εξελέγησαν σε οκτώ πανεπιστήμια το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

 
Κατηγορίες
Δημοσιεύσεις ανά Μήνα

ημερολογιο

Ο Καιρός στη Σάμο

Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Βρείτε μας στο Google+
Web hosting by ip.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού