ΜΙΚΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

ΜΙΚΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 28/3/2014 13:04:27Μικρή αύξηση του συνολικού αριθμού εισακτέων καταγράφεται στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς από 69.398 που ήταν οι πέρυσι, φέτος θα παρουσιάσουν αύξηση κατά 1,5% και θα φτάσουν τους 70.305.

Όπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Παιδείας σημαντική είναι αύξηση των εισακτέων στις θετικές επιστήμες και τις παραγωγικές σχολές, ενώ υπάρχει αντίστοιχη μείωση στις παραγωγικές σχολές.

Αυτό που τονίζουν είναι ότι ουσιαστικά ολοκληρώνεται η μεταρρύθμιση, που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά, καθώς όπως πέρσι, έτσι και φέτος, συνολικά οι θεωρητικές επιστήμες (Φιλολογία κτλ), μειώνονται κατά 20% , και αυξάνονται ισόποσα στις σχολές θετικών επιστημών καθώς στις παραγωγικές σχολές.

Επίσης, όπως αναφέρουν , το υπουργείο Παιδείας βάζει τέλος στα Προνόμια των Ειδικών Κατηγοριών (Πολύτεκνων, Τρίτεκνων, Κοινωνικών Κριτηρίων ). Ελεύθερες μετεγγραφές μετά την εισαγωγή των Ειδικών Κατηγοριών (Πολύτεκνων, Τρίτεκνων, Κοινωνικών Κριτηρίων).

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με αφορμή την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων δήλωσε: «Σχεδιάζοντας την Ελλάδα του 2020 ενισχύουμε τις θετικές επιστήμες, τις «παραγωγικές» σχολές. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εξασφαλίζει ανταγωνιστικό ανθρώπινο δυναμικό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για να μπορέσει αυτή η χώρα σταματήσει να «παράγει» ανέργους πτυχιούχους, ή πτυχιούχους χωρίς δεξιότητες και επάρκεια. Για να δώσουμε την δυνατότητα στη νέα γενιά, σε κάθε νέα γενιά, να πολλαπλασιάζει τους εθνικούς πόρους, εξασφαλίζοντας ευκαιρίες ζωής και στη χώρα ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

 
Κατηγορίες
Δημοσιεύσεις ανά Μήνα

ημερολογιο

Ο Καιρός στη Σάμο

Βρείτε μας στο Facebook
Web hosting by ip.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού