Οριστικά εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ 200.000 φοιτητές - Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Οριστικά εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ 200.000 φοιτητές

Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 10/8/2014 16:06:12Εκτός πανεπιστημίων και ΤΕΙ αναμένεται να εξωθηθούν κοντά στους 180.000 – 200.000 φοιτητές σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων ΕΘΝΟΣ και Πρώτο Θέμα.

Σκληρές ήταν οι δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου σε σχέση με το ζήτημα διευκρινίζοντας τα εξής: «Φθάσαμε στον νομοθετικά καθορισμένο χρόνο και έτσι ο νόμος θα εφαρμοστεί, δηλαδή θα διαγραφούν από τα ιδρύματα όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους.

Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τα συντονιστικά όργανα των ΑΕΙ για την εφαρμογή της νομοθεσία, που θα εξορθολογήσει τα ιδρύματα, δίνοντας νόημα στην έννοια του κύκλου σπουδών, αλλά και απαλλάσσονται τα από μια άνευ λόγου και νοήματος γραφειοκρατία».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι «η συγκεκριμένη κατηγορία φοιτητών έχει ενημερωθεί από το 2011, ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 θα διαγραφούν».

Ο νόμος προβλέπει ότι από τη νέα ακαδΟριστιημαϊκή χρονιά τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ οφείλουν να διαγράψουν από τα μητρώα τους όσους είχαν εισήχθη στα ΑΕΙ πριν από το 2006 και δεν κατάφεραν να περάσουν τις εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα.

Η προειδοποίηση αυτή έστειλε ήδη πολλούς φοιτητές πίσω στα πανεπιστήμια να δώσουν εξετάσεις, αλλά σίγουρα ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός.


Πηγή: www.alfavita.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

 
Κατηγορίες
Δημοσιεύσεις ανά Μήνα

ημερολογιο

Ο Καιρός στη Σάμο

Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Βρείτε μας στο Google+
Web hosting by ip.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού