ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ - Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Ανακοινώσεις · 1/12/2014 08:31:05"Γηράσκω αεί διδασκόμενος". Η φράση του Σόλωνος είναι διαχρονική και ταιριάζει απόλυτα στο Συνέδριο της ΟΕΦΕ το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 29 - 30 Νοεμβρίου με συμμετοχή Διδασκόντων και Φροντιστών από όλη την Ελλάδα.

Πέρα από την ευκαιρία να γυρίσουμε την όμορφη πόλη των Ιωαννίνων μας δόθηκε η δυνατότητα να διευρίνουμε τους ορίζοντές μας ως εκπαιδευτικοί από την οπτική γωνία των μαθητών. Δεν βλέπεις συχνά εκπαιδευτικούς να κάθονται στα "θρανία" και να παρακολουθούν τις ενδιαφέρουσες διαλέξεις των Τριανταφυλλόπουλο Ηλία, Παπαγιαννούλη Κωνσταντίνο, Ρουμπακιά Χρήστο και πολλών αξιόλογων εισηγητών. Είναι σημαντικό ειδικά για τους έμπειρους να παρακολουθούν τέτοια συνέδρια με ανοιχτό μυαλό γιατί η τέχνη της διδακτικής εξελίσεται μαζί με την τεχνολογία και τις επιστήμες.


Οι Φυσικές επιστήμες είναι πρακτικές επιστήμες που τις συναντούμε καθημερινά στην ζωή μας. Δυστυχώς έχουν καταντήσει να διδάσκονται στα παιδιά με τύπους, ορισμούς και «ξερές» ασκήσεις. Ακόμα και η απόπειρα της Φυσικής στην Α Γυμνασίου δεν γίνεται όπως θα έπρεπε. Πλέον έχουμε τα μέσα και την τεχνολογία να διδάσκουμε με πειράματα και με παραδείγματα μέσα από την καθημερινότητα. Η διάλεξη του Κ. Παπαγιαννούλη μας έδειξε ακριβώς αυτό, χρησιμοποιώντας όχι μόνο κλασικά παραδείγματα αλλά παραδείγματα στην γλώσσα των «νέων». Ίσως τελικά ο καλύτερος τρόπος να βελτιωθεί κάποιος ως εκπαιδευτικός είναι να ξαναγίνει μαθητής ώστε να μάθει να εκφράζεται με φρέσκες ιδέες και τεχνικές διδασκαλίας.

Διευθυντής Φροντιστηρίων «ΑΤΟΜΟ»
           Ευάγγελος Χούτας


Δεν υπάρχουν σχόλια

 
Κατηγορίες
Δημοσιεύσεις ανά Μήνα

ημερολογιο

Ο Καιρός στη Σάμο

Βρείτε μας στο Facebook
Web hosting by ip.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού