Εκδήλωση Σ.Ε.Φ.Α: "ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ" - Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Εκδήλωση Σ.Ε.Φ.Α: "ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ"

Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 27/1/2014 23:08:14Έρευνα για τον κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με την οποία 4 στους 5 μαθητές (80%) έχουν εξωσχολική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του Λυκείου, παρουσίασε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσής του, που πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά με μεγάλη επιτυχία στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Την έρευνα πραγματοποίησε η εταιρία PALMOS ANALYSIS και αφορούσε τον «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ» και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων οι ελληνικές οικογένειες εξαιτίας της κρίσης. Σύμφωνα με αυτή ο κύριος όγκος των μαθητών που δεν συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις προέρχονται από χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.
Εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας αποτέλεσε το στοιχείο, ότι ακόμα και οικογένειες με εξαιρετικά χαμηλό εισόδημα που φτάνει τα 500 ευρώ μηνιαίως κατά 35% παρέχουν στα παιδία τους εκπαιδευτική υποστήριξη εκτός σχολείου, ενώ το ποσοστό αυτό γίνεται συντριπτικό και φτάνει το 94% για οικογένειες με μηνιαίο εισόδημα πάνω από 2.000 ευρώ.
Στην εκδήλωση για άλλη μια χρονιά βραβεύτηκε η "ΑΡΙΣΤΕΙΑ" με τον Σ.Ε.Φ.Α να βραβεύει και να χαρίζει αναμνηστικά δώρα στους «ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ» στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013.
Τους μαθητές βράβευσαν μεταξύ άλλων ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, η ευρωβουλευτής και επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα. Ρόδη Κράτσα, ο ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών καθηγητών και καθηγητής Ιατρικής κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος και ο βουλευτής της Κ.Ο των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών κ. Μίμης Ανδρουλάκης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε και το Δ.Σ των φροντιστών του νομού Δωδεκανήσου για την πραγματικά εξαιρετική πρωτοβουλία του να παρέχει εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και on line εκπαίδευση στους μαθητές της ακριτικής Τήλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

 
Κατηγορίες
Δημοσιεύσεις ανά Μήνα

ημερολογιο

Ο Καιρός στη Σάμο

Βρείτε μας στο Facebook
Web hosting by ip.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού