ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 17/11/2014 22:50:56Και νέες αλλαγές αναμένονται το επόμενο διάστημα στη διαδικασία πρόσβασης στις σχολές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ από το Νέο Λύκειο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του www.360pedia.gr.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ "το κεντρικό πρόβλημα του νέου εξεταστικού συστήματος, του οποίου η εφαρμογή θα ολοκληρωθεί του χρόνου, είναι ο ασφυκτικός περιορισμός των «προορισμών» που έχει ο υποψήφιος προς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού που θα διαλέξει. Οι ομάδες αντιστοιχούν σε αριθμό και επιστημονικό αντικείμενο σχολών, ήταν αρχικά 5 και με την πρόσφατη τροπολογία Λοβέρδου έγιναν 6, με την είσοδο της πληροφορικής.

Ο μεγαλύτερος περιορισμός υπήρχε στις Παιδαγωγικές Επιστήμες και τις Επιστήμες Υγείας που αποτελούν πλέον ξεχωριστές Ομάδες. Οι υποψήφιοι που θα τις διαλέξουν μπορούν να κατευθυνθούν αποκλειστικά προς τις ιατρικές και βιολογικές ή τις παιδαγωγικές σχολές αντίστοιχα. Η Ομάδα θετικών επιστημών με τη πρόσφατη τροπολογία έσπασε στα δύο. Εισήλθε η Πληροφορική εναλλακτικά με τη Χημεία. Ανάλογα με το αν θα επιλέξουν το μάθημα της πληροφορικής ή της Χημείας οι υποψήφιοι θα μπορούν να δηλώσουν κάποιες σχολές του Πολυτεχνείου αλλά όχι όλες! Άρα και η Ομάδα Θετικών Επιστημών περιορίζεται πλέον πάρα πολύ."

Αναλυτικά τα σενάρια που προτείνονται: www.360pedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

 
Κατηγορίες
Δημοσιεύσεις ανά Μήνα

ημερολογιο

Ο Καιρός στη Σάμο

Βρείτε μας στο Facebook
Web hosting by ip.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού