Η γεωμετρία στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα; - Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Η γεωμετρία στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα;

Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 10/4/2014 00:28:03Ανοιχτό άφησε το Υπουργείο Παιδείας το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί το μάθημα της Γεωμετρίας στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα από το σχολικό έτος 2015-2016. Ο κ. Αρβανιτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ κ. Καλογιάννη αναφέρει ότι για το 2014-15 οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα ΑΕΙ-ΤΕΙ θα διεξαχθούν με το υπάρχον σύστημα και ως εκ τούτου δεν προβλέπεται αλλαγή στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Ωστόσο κατά την αναμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών του Λυκείου, η οποία ήδη δρομολογείται , θα εξετασθεί από τις επιστημονικές επιτροπές που θα συγκροτηθούν για το σκοπό αυτό, αν στα Μαθηματικά της Γ Λυκείου θα συμπεριλαμβάνεται και η Γεωμετρία και θα είναι μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο.

Σε περίπτωση που η επιτροπή συμπεριλάβει το μάθημα της Γεωμετρίας στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα αυτό θα γίνει από το 2015-2016 οπότε και θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα εισαγωγής. Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι η διδασκαλία της Γεωμετρίας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει μια ισχυρή παράδοση ενώ η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στις οποίες διδάσκεται η Ευκλείδεια Γεωμετρίαως μάθημα γενικής παιδείας στην Α και Β τάξη του Λυκείου.


Καλόγηρος Βασίλειος

Πηγή: news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

 
Κατηγορίες
Δημοσιεύσεις ανά Μήνα

ημερολογιο

Ο Καιρός στη Σάμο

Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Βρείτε μας στο Google+
Web hosting by ip.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού