ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ - Το Ιστολόγιο μας - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΤΟΜΟ"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Δημοσιεύθηκε από Διεύθυνση σε Νέα · 3/7/2014 15:11:28Με δυο ταχύτητες θα κινηθούν οι φετινές βάσεις των πανελλαδικών σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν από τις βαθμολογίες των υποψηφιων.

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως άνοδο των βάσεων θα καταγράψουν οι σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης, ενώ αναμένεται να υπάρχει ανοδική τάση στα τέσσερα πρώρα επιστημονικά πεδία. Σταθεροποιητικά θα κινηθεί το 5ο επιστημονικό πεδίο.

Σαφώς τις φετινές βάσεις εισαγωγής θα επηρεάσουν οι μετεγγραφές, καθώς πολλά πανεπιστημιακά τμήματα της περιφέρειας θα αποτελέσουν στόχο για τους υποψηφίους από τη στιγμή που μπορούν να πετύχουν την μετεγγραφή τους σε αυτά. Την ίδια ώρα οι περιζήτητες Νομικές, Πολυτεχνικές και Ιατρικές σχολές αναμένεται να σημειώσουν οριακές ανόδους των βάσεων.

Πιο αναλυτικά:

1ο Επιστημονικό Πεδίο

• Οριακή άνοδος των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές Νομικής και Φιλολογίας. Αναμένεται να καταγραφεί και άνοδος των βάσεων σε τμήματα της περιφέρειας, ομοειδή με αντίστοιχα σε μεγάλα αστικά κέντρα.

2ο Επιστημονικό Πεδίο

• Στα περσινά επίπεδα οι βαθμολογίες στις καλές σχολές και αντίστοιχα αύξηση στα περιφερειακά τμήματα της Φυσικομαθηματικής.

3ο Επιστημονικό Πεδίο

• Οριακή άνοδος των Ιατρικών Σχολών σε Αθήνα, ενώ σαφώς μεγαλύτερη θα είναι η άνοδος στις Ιατρικές σχολές της περιφέρειας.

4ο επιστημονικό πεδίο

• Οριακή άνοδος στις περιζήτητες - υψηλόβαθμες Πολυτεχνειακές σχολές. Η άνοδος θα είναι μεγαλύτερη σε όλα τα αντίστοιχα περιφερειακά τμήματα.

5ο Επιστημονικό Πεδίο

• Πτώση αναμένεται να υπάρξει στις περιζήτητες Οικονομικές Σχολές των μεγάλων πόλεων λόγω της μείωσης του αριθμού των υποψηφίων, ενώ άνοδο θα παρουσιάσουν τα αντίστοιχα περιφερειακά τμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

 
Κατηγορίες
Δημοσιεύσεις ανά Μήνα

ημερολογιο

Ο Καιρός στη Σάμο

Βρείτε μας στο Facebook
Web hosting by ip.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού